2942 1922 / 2916 1921
frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk
 
 
 
 
    

Tilbage

Frivilligværket fejrer jubilæum med fotoudstilling

2018-03-15 15:16:52

Tirsdag d. 27. marts kan Frivilligværket fejre sit 10 års jubilæum som frivilligcenter i Randers. Den runde dag fejres med en fernisering af fotoudstillingen ”Frivillighedens mange ansigter”, der sætter fokus på den lokale frivillighed.

I 2008 blev snoren klippet til Frivilligværket og 10 år senere, kan foreningen se tilbage på mange store og små begivenheder med frivilligheden som omdrejningspunkt. Fra de første år som kommunalt frivilligcenter i det gamle Sundhedscenter på Vestervold til livet som selvstændig forening, der startede i 2010.

 

Fotoudstilling hylder frivilligheden

Frivilligværket er til for de frivillige og frivilligheden i Randers og omegn, og derfor markeres jubilæet med en hyldest til frivillighedens værdi og dens forskelligartethed. I samarbejde med fotograf Jeppe Mehlsen fra Mit Perspektiv har Frivilligværket skabt fotoudstillingen ”Frivillighedens mange ansigter”, der viser et bredt spekter af lokale frivillige.

Louise Brown har været leder af Frivilligværket siden februar 2016 og ser tilbage med begejstring. ”Det er så vildt, at der allerede er gået 10 år. Jeg havde selv kontorplads i Frivilligværket tilbage i 2009, da jeg arbejdede på Projekt Følgesvend. På det tidspunkt var Frivilligværket jo stadig ret nyt, så at se den rejse som frivilligcentret har været igennem de sidste 10 år, er bare fantastisk. Den store opbakning vi møder både hos foreningerne, de frivillige, institutioner og virksomheder i byen er virkelig rørende. Og vores rejsende fotoudstilling er nærmest blevet "revet af hylderne", hvis man kan sige det sådan. Der har været voldsom stor interesse for at få den på besøge blandt vores samarbejdspartnere rundt om i kommunen, så vi glæder os virkelig over lysten til at vise frivillighedens frem og hylde den.”

 

Frivilligværket var foreningernes ønske

Formand for Frivilligværket Jette Dideriksen har været med i mange år. ”Jeg har lidt svært ved at forstå, at der allerede er gået 10 år siden Frivilligværket kom til verden. I perioden op til åbningen var vi flere foreninger, der skrev til kommunen og bad om hjælp til gratis lokaler for foreningernes bestyrelser, og enten lyttede de eller også kom Frivilligværket bare på det rette tidspunkt. Mange foreninger og frivillige har nydt godt af Frivilligværkets kompetencer og ideer, og faktisk synes jeg, at det at gøre det til en forening tilbage i 2010 var et genialt påfund, selvom det var svært i begyndelsen. Foreningen har dog udviklet sig gennem årerne, men i særdeleshed genne de sidste to år har der været "ramasjang" og fremdrift. Det er SÅ skønt, at der politisk er så stor opbakning omkring frivilligheden i vores kommune, og vi glæder os til mange år fremover med frivilligheden i fokus!”

 

En rejsende fotoudstilling

Udstillingen ”Frivillighedens mange ansigter” ferniseres på Underværket d. 27. marts kl. 14.30-16.30 og skal herefter på en lokal rundrejse på intuitioner og virksomheder. Målet er at synliggøre og hylde frivilligheden, ved at gøre randrusianerne opmærksomme på den store værdi den skaber – både for de frivillige selv, og dem der nyder godt af indsatsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter