2942 1922 / 2916 1921
frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk
 
 
 
 
    

Tilbage

Kærestesorggruppe starter i Frivillighedens Hus

2018-02-15 13:31:30

Lisbeth Brogaard har taget initiativ til at starte en kærestesorggruppe i Randers. Inspirationen kommer fra journalist Ayse Dudu Tepe, der netop har startet Danmarks første gruppe for kærestesorgramte i København.

”Da jeg hørte om Ayse Dudu Tepes gruppe, tænkte jeg med det samme, at sådan en gruppe ville også gøre gavn i Randers. Der sidder helt sikkert mange derude med et knust hjerte, som ville have stor glæde af at mødes med ligesindede. Det skal ikke være terapi, men blot et forum, hvor man kan sætte ord på sine sorger, mens andre lytter”, fortæller Lisbeth Brogaard, der tog kontakt til Frivilligværket for at få hjælp til at starte gruppen op.

Der er ingen aldersbegrænsning på gruppen, da tanken er at et brudt kærlighedsforhold kan gøre ondt, uanset om man er 18 år eller 60+.

 

Kærestesorg skal anerkendes

For Lisbeth Brogaard handler det om at anerkende kærestesorg, og hvor svært den kan være at komme over. ”For nogen kan den ramme lige så hårdt som sorgen ved et dødsfald, men det kan være svært for omverdenen at acceptere. Mange tænker, at man skal se at komme videre i livet”. Med gruppen håber Lisbeth Brogaard at skabe et forum, hvor der er en fælles forståelse for, hvor hårdt kærestesorg kan ramme, og hvor godt den kan sidde fast i krop og sjæl.

 

Gruppen mødes i Frivillighedens Hus

Gruppen vil mødes hver anden mandag i Frivillighedens Hus på Kirketorvet 2a. Første gang er mandag d. 26. februar kl. 19.00-21.00. Her håber Lisbeth Brogaard, at de hyggelige rammer skaber en uformel stemning, der giver de fremmødte modet til at fortælle om deres oplevelser med kærestesorg.

Man må desuden gerne være anonym i gruppen. ”Jeg vil gerne være med til at skabe et forum, hvor man kan komme og tale åbent om sin kærestesorg uden at være bange for, at folk snakker om én i Brugsen dagen efter”, fastslår Lisbeth Brogaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter