2942 1922 / 2916 1921
frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk
 
 
 
 
    

Tilbage

Frivilligværket viser frivillighedens mange ansigter

2017-12-04 12:28:20

I samarbejde med fotograf Jeppe Mehlsen fra Mit Perspektiv lancerer Frivilligværket i december en online julekalender, der skal vise randrusianerne, hvordan frivillighed ikke kun gavner dem, der nyder godt af indsatsen, men i lige så høj grad dem, der udfører den. 

Hver dag frem til den 24. december offentliggøres et portræt af en frivillig fra Randers og omegn på Frivilligværkets Facebook og Instagram. Hvert portræt ledsages af en lille historie om, hvorfor billedets hovedperson gør en frivillig indsats.

Det handler om at gøre en forskel
De portrætterede frivillige har alle forskellige grunde til at udføre frivilligt arbejde, men det gennemgående drive er lysten til at gøre en forskel.
”Det driver mig at gøre en forskel for andre, og det giver meget mere glæde end noget andet. Jeg har set hvor meget lidt kan gøre i en hverdag, der er anderledes end min egen, og det der driver mig, er at se glæden ved noget jeg kan gøre”, fortæller Louise Svensson, der er formand for Ungdommens Røde Kors Randers

Bent Fenger Jensen, fra Seniorer uden Grænser er frivillig for at give et anderledes indhold til seniorlivet.
”Som senior har jeg I hverdagen ønsker om mere end avisen, kaffen, børnebørnene og Tv-nyheder om problemerne i verden. Hvad og hvor kan jeg selv gøre noget, der bare kan gøre en lille forskel for andre?”

Vil inspirere til frivillighed
Frivilligværket og Mit Perspektiv håber, at de portrætterede frivillige kan inspirere andre til at gøre en frivillig indsats. En af Frivilligværkets kerneopgaver er, at guide borgere til at finde det frivilligjob, der matcher deres interesser bedst muligt.
”Vi afholder løbende frivilligsamtaler med borgere, der kommer ind på vores kontor med tanken om, at de gerne vil være en del af et frivilligt fællesskab, men de savner et overblik over de mange muligheder, der er i Randers og omegn. Med disse portrætter kan vi sætte en række ansigter på den lokale frivillighed, som potentielle frivillige forhåbentlig kan spejle sig i. Dermed har vi endnu et redskab til at guide borgerne på rette vej i deres søgen efter frivilligt engagement”, udtaler Anne-Mette Madsen, kommunikationsmedarbejder hos Frivilligværket.

Frivilligheden har mange titler
De 24 frivillige der portrætteres i julekalenderen repræsenterer begge køn, flere aldersgrupper og er frivillige på mange forskellige måder. ”Med julekalenderen ønsker Frivilligværket at vise, hvor forskelligartet frivilligheden er. Danseinstruktør for udviklingshæmmede, formand for et aktivitetstilbud for ensomme unge, Natteravn, bisidder, venligboer. Disse titler og mange flere gør, at julekalenderen tegner et bredt billede af den lokale frivillighed”, siger Louise Brown, leder af Frivilligværket.

Fotografen er også frivillig.
Jeppe Mehlsen fra Mit Perspektiv er ligesom portrætternes motiver også selv frivillig. Han er nemlig selverklæret husfotograf for Frivilligværket. ”Jeg har valgt at være fotograf for Frivilligværket, fordi de skønne typer Louise og Anne-Mette, gav mig så positiv en modtagelse på den første opgave, jeg skulle løse for dem. Deres glæde ved mit arbejde gjorde, at jeg turde kaste alt min kreative energi ind i arbejdet. Samtidig gav det mulighed for at møde nye mennesker og lære nogle nye sider af Randes at kende. Det har været en stor fornøjelse at skyde de forskellige portrætter, som jeg naturligvis håber mange vil se i den travle julemåned”, slutter Jeppe Mehlsen.

Frivilligportrætterne lanceres som julekalender, men Frivilligværket og Mit Perspektiv arbejder også på en ide om en rejsende fotoudstilling, som kan opleves forskellige steder i Randers og omegn i 2018.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter