2916 1921
[email protected]
 
 
 
 
    

Hospice Randers

Hospice Randers har igennem 5 år inviteret frivillige indenfor med stor succes. De frivillige er organiseret i Støtteforeningen ved Hospice Randers, der bakker op om beboere, pårørende og ansatte.

Hospice Randers har nu 5 års erfaring med at inddrage frivillige i det daglige arbejde, og de ses som et værdifuldt supplement til de professionelle medarbejdere. Ansatte og frivillige arbejder godt sammen, og de ansatte står parat til at hjælpe og støtte op om de frivillige og omvendt: ”Personalet vil meget gerne hjælpe os. De giver os nyttige oplysninger om patienterne, så vi ved, hvordan vi skal håndtere dem. Er der det mindste, kan vi altid komme til personalet, og de er meget glade for vores indsats og takker os for vores hjælp. De værdsætter os”, fortæller Kirsten Nygård, der har været frivillig på hospice i 2,5 år. 

Therese Evaldsen er ny som frivillig på hospice og kan bruge erfaringerne i hendes dagligliv som SoSu-assistent: "Jeg synes, at det er en god mulighed for at yde en frivillig indsats, hvor jeg kan bruge min faglighed. Jeg får mere ud af det, end jeg havde regnet med. I mit daglige arbejde er der ikke så meget tid til dybe snakke og kontakt med den enkelte borger. På Hospice prioriterer man den enkelte beboer og dennes pårørende, og er der nogen, der har brug for at snakke, så kan man fokusere 100 procent på det. Jeg føler virkelig, at jeg har gjort en forskel, når jeg kommer hjem fra Hospice”.

Inge Madsen har været frivillig på Hospice, siden hun gik på pension for 2 år siden, og hun bliver ofte spurgt, om det ikke er hårdt at have sin gang på hospice: ”Folk spørger mig, hvordan jeg kan holde det ud, men det er ikke svært at komme på hospicet, for det er ikke tristhed, der præger det. Det er glæden ved, at man kan gøre noget for det enkelte menneske. Når vi fx sidder med beboere og pårørende i vores skønne fællesrum med udsigt over Gudenåen, så er det noget andet end sygdom, man taler om – man har ”fri fra sygdom”. Som frivillig skal man dog kunne forstå alvoren i det, samtidig med at det er trygt og godt. Man skal have en hvis robusthed”.

Fri fra sygdom

Kirsten Nygård blev grebet af den ånd og ro, der er på hospice: ”Jeg kunne med det samme mærke den stemning og den ånd, der hersker der og jeg tænkte straks, at der var et sted, som jeg gerne ville tilbringe mere tid”. Inge fortsætter: ”Jeg glæder mig over at gøre noget godt og at give et menneske en god sidste tid med nogle gode oplevelser. Pårørende fortæller os fx, at der er meget mere ro på Hospice end på Sygehuset. Det giver dem et pusterum, og de kan lægge ansvaret fra sig. De kan lade op og få en god snak med os frivillige eller personalet”.

Vi føler os trygge og værdsat

Både Inge, Kirsten og Therese synes, at de er blevet taget rigtig godt imod på Hospice Randers: ”Jeg har aldrig i de 2,5 år, jeg har været frivillig på hospice, mødt nogle gnidninger eller konflikter. Vi bliver taget rigtig godt imod med en god samtale, og vi indgår meget naturligt i dagligdagen på hospice. Vi føler os trygge og værdsat”, fortæller Kirsten. De frivillige kan selv melde sig på en vagtplan online, og det giver en rigtig god fleksibilitet.

De frivillige støtter godt op om hinanden på Hospice Randers: ”Det sociale de frivillige i mellem er en vigtig del for mig. Fællesskabet og at vi lærer hinanden godt at kende. Man får helt nye kontakter og nye øjne på mange ting. Det er alle mulige slags folk, der er frivillige. Det er godt med den blanding, for man ser tingene på forskellig vis”, fastslår Inge Madsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter