2942 1922 / 2916 1921 / 2916 1920
[email protected]
 
 
 
 
    

Tilbage

Synlighedsdag om senfølger efter seksuelle overgreb

Dato: 2019-09-19 (15:00 - 18:00)


Landsforeningen Spor invitererer til Synlighedsdag om senfølger efter seksuelle overgreb

Seksuelle overgreb og omsorgssvigt i opvæksten sætter sine spor. Følgerne er fysiske, psykiske, følelsesmæssige og sociale problemer, der gør livet svært. Der er alt for lidt kendskab til senfølger i Danmark. Synlighedsdagen sætter derfor hvert år fokus på forskellige temaer knyttet til konsekvenserne af seksuelle overgreb i barn- og ungdom.

Mødet med systemet
På Synlighedsdagen i Randers kan du blive klogere på, hvad det vil sige at have senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, og hvordan disse kan komme til udtryk i mødet med autoriteter.

Et barn, der udsættes for seksuelle overgreb, oplever, at et menneske, der er større og stærkere end det selv, misbruger sin autoritet. Derved mister barnet den helt basale tillid til sig selv og til andre mennesker, og især kan forholdet til autoriteter blive kompliceret. For hvordan håndterer et barn det, når de mennesker, der skal beskytte og hjælpe, samtidigt forvolder så stor skade?

I voksenlivet kan det samme gentage sig i kontakten med systemet. Igen er man afhængig af en autoritet, der skal drage omsorg, men alt for ofte undlader, eller ikke har mulighed for, at gøre det. Det kan reaktivere alle barndommens traumatiske følelser, og dermed opstår en retraumatisering. Hvis den voksne derimod får gode oplevelser med autoriterne, kan det være med til at hele de gamle sår.

Arrangementet er gratis og åbent for alle over 18 år. Det foregår i Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

*
* Påkrævet
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, opsamle statistik og forbedre brugeroplevelsen - Klik for at acceptere og fortsætte! - Læs mere Accepter